Övrigt


Julstrut av TeePee CardHej.
Här kommer en jättefin julstrut som är både lätt och kul att göra.


Jag har som vanligt monterat allt när det är platt.
Linnetyget är fäst på insidan och spetsen på utsidan.Cellofanet är vikt dubbelt för att hålla bättre och fäst på insidan.

Strutar är jättekul att göra och kan varieras i oändlighet. Dessutom är de uppskattade gåvor vare sig de är fyllda eller inte. De passar lika bra tomma som bordsdekorationer.

Ha det så jätte bra och titta gärna in i morgon igen ;)

Kramar
Tjocka Tanten
MiniAlbum


Hej på Dig;)

Här har jag gjort ett litet minialbum som inspiration till SvenskScrappbooking forum. Pappren som använts är "Maja Design"


Blommorna har jag gjort själv och klockan kommer från ett halsband som köpts på rea hos KappAhl ;)


Tagsen kommer från Tim Holts Die, likaså är tejpen från Tim.


Bladen i albumet, 8st, är uttagna med hjälp av Spellbinders "Labels Eight" och "Labels Seventeen". De är skrapade i kanterna, chalkade med Versa Color "171 Pinecone" och också med Distress Stain "Antique linen" och Vintage Photo". Spetsen kommer från mina egna gömmor;)

Ha det så Gott!

Kramar
Tjocka Tanten
Till Bröllop


Hej igen!

Här kommer tips på present vid tex Bröllop.
Jag har gjort en ask och sedan ett kort som jag fäst fast i locket på asken.
Botten i asken är också klädd med ett brudpar och det finns också lite mullberry-papper i botten med några pärlor på. Här valde gästen att lägga resepresentkort till brudparet.


Brudparet kommer från datorns "ClippArt". Jag har klippt till en mindre bit papper som jag kört genom kopiatorn. Efter detta har jag använt Spellbindersen. Om det är svårt att se vart bilden hamnar kan du vända på dina plattor i Cuttlebuggen så ser du bra och förstör inte mer plattor än vanligt ;)Hoppas vi ses snart igen!

Kramar
Tjocka Tanten
MALL till Pärmkort med box

Åter igen, tack så jätte mycket ;) för era snälla kommentarer på

Svensk Scrappbooking!

Jag ska försöka göra en beskrivning av pärmkortet jag gjorde av You Do papper på en av inspirationsträffarna för Svensk Scrappbooking;
1. Börja med att göra en box i den storlek som du själv önskar. (Min box var 9x11cm).

2. Pärmarna till "omslaget" bör vara 1cm större än boxens mått, så att ni får ca 0,5cm yta runtom boxen när ni senare fäster fast boxen.

3. Ryggen på pärmen bör vara ca 0,5 cm bredare än vad boxen är djup.


(Jag gör hela pärmen i ett stycke, denna hade en pärmsida  var 10cm bred och 12 cm hög. Direkt efter mäter jag ut ryggen - som här var 2.5cm bred och 12 cm hög och slutligen den andra pärmsidan på 10x12cm. Detta blir totalt en pappbit på 22,5x12cm med två bigningar, en vid 10cm och en vid 12,5cm. - Jag vet inte om jag är så bra på att förklara men då får ni säga till ;)
4. För att göra ryggen lite mer bok lik så sätter jag på en extra lösrygg. Denna gjorde jag 7,5cm bred och 12cm hög. Jag bigar den 2cm in och sedan 3,5cm in. Lösryggen är med andra ord 1cm bredare än ryggen på pärmen.

5. Jag tvingar sedan lösryggens bigningar så att de passar ihop med den fasta ryggen, jag använder alltid dubbelhäftande tejp - inte klister.

6. Nu börjar det roliga att klä in allt. Jag gör alla delar klara först. Boxens ovansida. Pärmens fram och baksida samt lösryggen.

7. Börja med att fästa lösryggen och fäst fast band om ni vill kunna knyta ihop pärmen. Fäst sedan pärmsidorna och ovansidan till boxen. Nu är det bara att dekorera!

Hoppas att beskrivningen är ok – har aldrig gjort detta innan;).

Ha  Kul.

Kramar från Tjocka tantenBokpärm med fast lådaHej ;)

I måndags träffades inspirationsgruppen för Svensk Scrappbooking i Karlstad för första gången. Vi fick lite olika ramar att skapa kring och jag valde tillslut att skapa med papper och dekorationer från "You Do" samt valde att använda mig av  Martha Stewarts Scoringboard.

Jag gjorde en bokpärm med en fast låda innuti.För att försträrka bokkänslan så satte jag på en lös rygg ovanpå pärmens fyrkantiga fasta rygg.Jag dekorerade bokpärmen både på in och utsida och dekorerade lådans lock.
Jag gjorde som jag brukar göra, alla delar klara och sedan motera ihop.
Pappersbitarna "skroffsades" i kanterna och chalkades för att ge mer liv.

Om ni tittar noga kan ni se infärgad gasbinda under wellpappstagen på locket ;)

Bandet att knyta ihop bokpärmen med fäster jag mellan stommen och det övre dekortationspappret,
det gör jag innan jag fäster fast alla delar.

Slutligen dekorerade jag bokpärmens framsida med Tim Holts dies i form av en fågelbur och fågel, blommor, lite pälor och slutligen lite av min favorit stickles (glitter) "Platinum".

Det var så roligt att göra en bokpärm så det kommer mer inspiration king detta ;) Variationerna är oändliga.

Kramar Tjocka Tanten
Ett annat Pärmkort att bli inspirerad av ;)

 


Hej ;)
Här kommer ett annat exempel på "Pärmkort" som jag gjort. Stämpeln är min egen design och heter "Alice".


Jag har klätt boxen med olika band runt om så att den ser lite ut som en tårtbit. Boxen sitter inte fast.Innan jag satte fast alla olika delar sydde jag på dem och det hjälper till att få en mer arbetad känsla - och det är det ju också ;).Ursäkta att bilden ligger åt fel håll - kan inte vända den ;) Bilden visar locket på boxen och kortet som ligger i boxen. Du kan också se att jag klätt insidan av pärmen och jag valde att sy alla delarna även här för att få ett enhetligt intryck.


Kortet.

Pärmkortet går att variera i oändlighet och jag har gjort Pärmkort med dragspelsalbum innuti, fasta boxar, fasta kort, pop-upp kort etc. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Hoppas att ni blivit inspirerade;)

Kramar Tjocka Tanten


Dörrstopp av Suss


Hej.

Här kommer resten av det som Suss skapande och som jag fick i födelsedagspresent. Tack igen ;)Hon har sytt en påse av linne tyg, grönt som är min favo färg ;) Hon har måttat storleken på dörrstoppen och klippt till en bit av det gröna linnetyget. Sedan har hon stämplat med olika stäplar på ett annat tyg och skapat ett fint motiv. Detta har hon sedan klippt ut med en mönstersax och sytt på linnetyget. Slutligen har hon sytt en påse av allt ihop och fyllt den så att den är tung.
Jag ska åter igen be Suss om en beskrivning ;)

Hoppas att ni blivit inspirerade;)

Kramar Tjocka Tanten


Jätte fina påsar!


Hej.

När jag nyligen fyllde år fick jag dessa underbara linnepåsar av Suss. Hon gör dom själv och jag ska be henne att lägga ut en beskrivning ;)Visst är dom vackra och passar utmärkt att förvara allt från matvaror till småplock i. Jag har mina i köket med "salladsnötter" och solrosfrön i.Tack Suss! Jag tänker på dig varje gång jag är i köket. Tycker ni att dom här var fina så titta in i morgon så ska jag visa vad jag mer fick som Suss gjort ;)

Kramar Tjocka Tanten


Egentillverkat Bling ;)


Hej ;)
Jag älskar bling i alla dess former. Men när jag skapar vill jag direkt! Inget väntande och klistrande... Jag brukar göra ordning lite bling när jag har skaparlust men inte så mycket tid. Då har jag lite på lager.


Ovan glasspinnar har jag fått från Eva på "Ljuva Änglar" i Karlstad. TACK Eva! Jag skulle ge dem till barnen men blev sittande med dom och började pilla...
Jag har målat dem vita, chalkat dem, stämplat på dem, klätt med papper - "Lost and found", haft på Crackle accent och blingat dem med bling och gasbinda.
Hoppas få visa dem i senare LO:s.


En dag fick jag en massa spettsar av min svägerska Sara. TACK Sara! Spettsarna är olika grova och av olika sorter. Vad passar bättre än att göra lite blommor?


Jag har klippt av ca 8cm som mest av en spetts och blandat med kortare bitar. Sedan har jag bara sytt upp och ner och tillslut dragit ihop tråden och knutit. Bus enkelt. I mitten har jag sytt fast en pärla eller en knapp. Det går också bra med större brads.


När jag ändå höll på med blommor så gjorde jag några i papper också. Här har jag använt mig av "Retroblomma spellbinders" - ingen aning om vad de heter men det går mycket fortare än att trycka ut med en punch ;) Fast det går lika bra.


Jag har använt olika många blommor i olika storlekar, men sällan mindre än tre blommor. Blommorna har jag chalkat och sedan har jag bigat (?) i blommorna för att få ett djup. Jag har varvat blommor, tyll och gasbinda och avslutat med en brad. Jag klistrar alltid mina pappersblommor med limpistol för att det ska torka fort och gå lätt att jobba med.

Tips: Blommorna blir jättefina om du tar dig tid och embossa på bladen med Clear embossingpulver eller liknande ytterst på blombladen. Eller glittra dem lite med Stickles. Du kan också klippa i de yttre kronbladen med en möstersax och få helt andra blommor.


Infärgad gasbinda! Det är toppen till allt. Till LO:s, i blommor etc. Jag färgar in mina med distresser och när jag ändå kladdar brukar det komma med lite spettsar och blommor också ;)

Med andra ord; Har du ont om tid men vill pyssla - gör lite bling. Jag kan också säga att du faktiskt kan spara en och annan krona som du sedan kan köpa färdiggjorda bling för ;)

Det finns så mycket att göra själv och man kan variera i oändlighet. Hoppas att du blivit sugen !

Kramar Tjocka Tanten ;)