tisdag 13 september 2011

En LO till Crysa


Hej igen ;)

När vi var på semester i Rethymnon, Kreta så hände det som man kan kalla för ”ödet”. Vårt hotell låg mittemot en scrapbooking affär!!! Den enda i Kreta! Hur stora är oddsen?
Jag var inne i affären många gånger och fick stilla min skaparlusta genom att prata med Chrysa som ägde affären. Och ja, jag handlade en del också ;)

Denna LO är till henne och i hennes färger. Den gröna och den rosa färgen är varandras motsatser och det var därför hon valde färgerna till sin lilla affär. (Motsatsfärger kan du kolla på datorn. Skriv i en färg och markera sedan denna. Den färg som kommer fram när du markerar är motsatsfärg till den du skrev in från början).


Blommorna har jag gjort av tyg som jag köpte hos Chrysa. Jag har klippt till cirklar på frihand och bränt kanterna. Sedan har jag blandat dessa med lager av gasbinda som också klippts till cirklar. Slutligen har jag satt en knapp i mitten. Jag limmade allt med limpistol.

Jag valde att lätta upp färgerna och pappren med att sy i kanterna. Den gröna cirkeln dekorerade jag med samma tyg som jag använde till blommorna. Jag klipptetill en lång remsa som jag veckade och fäste på cirkelns baksida med hjälp av dubbelhäftade tejp.

Jag klippte till vimplar av band som jag sedan sydde en kanal i och träde igenom ett hampasnöre. Slutligen fäste jag lite bling på vimplarna för att ta upp den cerisa färgen som finns på korten.

I nedre hörnet fäste jag en tag där jag berättar historien om hur jag och Chrysa träffades.

Här är en annan version av blomma. Jag har en pärla och glasskross i mitten.

Hoppas att ni fått lite inspiration. Blommorna är lätta att göra och blir dekorativa. Komentera gärna inlägg om ni finner inspiration ;)

Kramar
Tjocka Tanten


6 kommentarer:

 1. Härlig och färgstark layout. Gillar verkligen vimplarna! Borde testa!!!

  SvaraRadera
 2. Your layout is soooo beautiful!!!!

  SvaraRadera
 3. Thank you so much!!!!! I am really flattered! I hope to see more of your creations soon!!!

  SvaraRadera
 4. Oh you are so sweet!
  Fabulous LO! Love that ribbon banner and those handmade flowers!!!

  SvaraRadera
 5. Tack så mycket för alla fina kommentarer ;) Hoppas att ni blir inspirerade.
  Kram
  Tjocka Tanten

  SvaraRadera
 6. is so nise what you did..nise feeling swon by the LO...

  SvaraRadera