måndag 12 september 2011

Lekstuga

Min dotter A. har fått den underbaraste lekstugan! Hennes mormor & morfar och min faster & farbror gav henne den i 3-års present; den är helt underbart fin! Men just nu är den blågrå, och målad i en färg som inte är helt ok - den ska målas ljusgrå så att den passar till det stora huset och så…! Den är alltså inte klar, och jag vill inte lägga ut några bilder innan dess. Däremot har jag några bilder inifrån jag vill visa. Hennes mormor & morfar och min faster & farbror gav henne lekstugan i 3-års present; och den är byggd av dem helt på fri hand; inga ritningar eller så! Morfar och gammelfarbror har byggt den på ett bilsläp i Dalarna och körde den till Värmland lagom till hennes 3-årsdag. Mamma (Suss) och gammelfaster är ansvariga för design och inredning, och männen har snickrat ihop den. Sååå underbar!

Lekstugan är 3 x 2 meter och är isolerad, så när A. blir större kan hon också sova där med en kompis; kanske bästa granntjejen som bara är några månader yngre?! Hennes pappa kommer även att dra ut el till stugan.

Det tog ett bra tag att få den iordning, men nu efter helgen har alla de 4 varit i Värmland för att passa A. och göra klart stugan, så nu är den lekbar och inredd.

Golvet är svart- och vitrutigt och tapeten rosa såklart. Den heter för övrigt ”vintage” och passar utmärkt med inredningen i stugan.

Möblerna har min pappas farbror tillverkat och mamma har sedan målat dem i vitt! A. är ju rosa och så go’; och hon måste ju sitta mjukt så hon har även sytt dynor till stolar och soffa i rosa med vita prickar.

Spisen har min dotter haft när hon var liten, men är nu ommålad i vitt (originalfärgen var röd). Vredena till ugnen har fått nytt utseende efter att morfar fixat lite!

Bakverken är i plysch och de har Suss sytt; kanelbullar, saffransbröd, dammsugare och en prinsesstårta. Faten är loppisfynd som egentligen varit träfat och ljusstakar, men som satts ihop till tårt- och kakfat.

Eftersom jag är från Dalarna måste puddingen såklart ha en dalahäst. Morfar har klyvt en sådan och den är sedan vitmålad. Bakgrunden till det som sedan blev en tavla är samma tyg som gardinerna.
1 kommentar: