torsdag 22 september 2011

Gäst Ängel hos Ljuva Änglar i Karlstad ;)Hej ;)
Jag är jätteglad över att få säga att jag under Oktober kommer att vara Gäst Ängel hos Eva på 


Allt material jag använt finns att köpa på Ljuva Änglar och Eva kan också svara på frågor om ni har möjlighet att komma till butiken. I Butiken finns också sakerna att titta på ; ) Gå gärna in på webben och när ni ändå är inne ta en titt på Ljuva Änglars Blogg för att få mycket mer inspiration!

Jag har gjort ett Halloweentema som jag kommer att presentera lite då och då under de kommande veckorna ; ) Alla sakerna är skapade från samma ursprungs material är tanken är att allt ska matcha.

Jag börjar med att visa mina
Godisskålar.
Jag har börjat med att spraya en zinkkruka med mattsvart färg och lät den torka.
Jag klippte sedan ut ”Häxan” ur Graphic 45 “Halloween in Wonderland Collection” och färgade den med akvarellpennor. Jag satte lite Crackle accent på några delar för att piffa till lite. Dessutom satte jag på lite Stickles, ”Platinum” – Så klart ;)
Jag använde mig av Spellbinders Nestabilities ”Classic Ovales Scalloped Small” och stansade ut en oval som jag chalkade med Versa Color ”171 Pinecone”. Jag tog Distress Stain ”Vintage Photo” och ”Antique linen” och gjorde ”stänk” genom att vända flaskan upp och ner och knacka lite på flaskan i botten. (Det är SÅ kul och blir så fint. Allt jag gör nu har stänk, fniss). Därefter fäste jag min häxa på ovalen. På baksidan av ovalen fäste jag lite band och gasbinda som fick sticka fram.

Sedan var det bara att sätta ihop allt. Jag började med att fästa gasbinda på krukan med dubbelhäftade tejp och sedan fäste jag ett band ovanpå gasbindan. Fäste min bild och efter detta mina infärgade blommor. Jag avlutade med lite mer Stickles.

 


Hur färgar jag in gasbindor och blommor?
Jag fuktar en svamp och trycker denna i padsen. Sedan droppar jag lite vatten på svampen och trycker ut allt över gasbindan. Sedan rullar jag gasbindan som en liten köttbulle i handen för att få färg överallt. Det behöver inte bli jämt fördelat. Om du tillsätter mer vatten blir färgen ljusare. Jag tycker att det blir fint att blanda två olika färger för att få mer liv i det hela. TIPS; Ha handskar på dig.

Jag färgar in blommor på samma sätt som ovan. Det är bra att göra det samtidigt som gasbindan eller om du vill färga in något annat så som tex. spets, så att du får samma nyans på allt. (Alla blommor som jag använt till Halloween sakerna har varit vita från början).

TIPS; Det är klister i blommorna och när de torkar kan de fastna i underlaget. Lägg dem på en tallrik eller på ett bakplåtspapper. Du kan torka dem fortare om du sätter in dem i ugnen på låg värme en stund.


Hoppas att du fått inspiration ;)

Ha en Härlig Höstdag i Solen!

Kramar
Tjocka Tanten
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar