fredag 30 september 2011

Tävling!

Helihak har en tävling i sin blogg; deras första. Den gick ut på att altra eller göra sin egen tändsticksask. Sverigealmanackan har en rolig ask att göra om, så det gjorde jag och här är resultatet:

I morgon är det träff & mässa; så kul...

Popcorn
Helihak har sin första tävling. I den tävlingen ska man göra om eller göra en helt ny tändsticksask. Jag valde att altra och detta är resultatet!




Trevlig helg!

Suss

söndag 25 september 2011

Tidsoptimist = skisstävling!

Ok, trodde ju att jag skulle göra kort till tävlingen Svensk Scrapbooking har med att göra småkort. Tiden räckte liksom inte till. Tidsoptimist, javisst - men jag har stenkoll på allt om man jämför med många av mina vänner...inga namn nämnda!

Jag prenumererar på ett scrapkit som kommer en gång i månaden från amerikanska Scrapbook Nook; ofta väldigt bra och kul saker man får. Extra kul när inte "alla andra" har lika saker. De har ganska nyss lagt ut en ny skiss jag vill att ni tolkar denna LO-skiss och mailar till mig. En ganska kort tävling dock; den varar bara fram till sista september (fredag)! Ett litet fint paket kan utlovas...! Här är den fina skissen:

Förhoppningen var att jag själv skulle göra en LO efter denna skiss, men jag har ju inte hunnit; var tar tiden vägen?

Allt för mig denna gång!

Må gott!

Popcorn

lördag 24 september 2011

Gästbloggare Sarah


Sarah är vår första gästbloggare och hon har fått i uppdrag att tolka Tjocka Tantens stämplar. Sarah valde att göra ett sommarhälsningar kort med "Alice" stämpeln. Hon har använt papper lager på lager och chalkat och skrapat på kanterna. Sarah färglägger sina motiv med promarker pennor och hon är SÅ duktig på det!


Sarah har också gjort ett rosa julkort med "Doris" stämpeln och visst är kortet underbart ; )

Vill ni se mer av Sarah´s skapande gå in på Sarah´s scrapperi

Tack för din medverkan Sarah!

Kramar
Tjocka Tanten

fredag 23 september 2011

Pumpa bordsdekoration ;)


Hej : )

Jag har fastnat för Halloween och orange. Dessutom försöker jag använda lite gamla papper, så att jag kan fylla på med nya till mässan ; )


Jag vek ett papper på mitten och klippte till en pumpamall. Sedan använde jag denna som mall och gjorde en till mall som var ca 05,cm större runt om.

Jag klippte till 7st orange och 7st mönstrade pumpor samt några "tygbits rutor". En orange och mönstrad pumpa klippte jag isär på mitten - de blir omslag. Detta för att jag vill kunna fälla ihop min pumpa när jag ska förvara den.

Jag chalkade delarna med Versa Color "171 Pinecone" samt med Distress Stain "Antique linen". DS gör att Versa Colorn flyter ut lite och blir mjukare. Sedan var jag tvungen att "Skvätta" lite med diverse Distress Stains - det är så kul.


Jag klistrade på infärgad gasbinda på varannan pumpa med dubbelhäftande tejp. Sydde fast de möstrade delarna på de orange och slutligen sydde jag fast de små rutorna.

 

Efter detta tejpade jag ihop mina delar. Innan jag tejpade fast mina isärklppta "omslag" fäste jag fast ett organsaband på varje sida så att jag kan knyta en fin rosett - varesig pumpan är uppfälld eller ihopfälld ; )


Som "pumpaskaft" tvinnade jag gasbinda och tyll som infärgats lite olika. Denna fäste jag sedan med tejp och syde fast i ryggen på pumpan. Det går bra att öppna den ändå då gasbindan inte är så hårt rullad.



På framsidan när pumpan är stängs klistrade jag en jättefin stämpel från Magnolia. Stämpel har min svägerska Sarah målat. Sarah´s scrapperi


Som avslutning har jag bett och bett om att Sarah ska måla fler stämplar med Halloween tema som jag sedan ska fästa inne i min pumpa. Hon är så gullig att hon gör det, tack!
Jag återkommer när det är klart ; )

Många Kramar
Tjocka Tanten

Inbjudningskort!

Klockan blev mycket igår; vid 2 på natten - så jag hoppade att ta foton. Men nu är jag som sagt färdig och jag har fotat. Snart ska de levereras och jag hoppas de blir nöjda! De kommer hem från Kroatien efter en mysig semestervecka där hem till sina kort som nog når mottagare på måndag!

Jag drog ut 40 stora spellbinders på cardstock och satte något mindre utstansade spellbinders på mönsterpapper. Samma bruna cardstock stansade jag ut samma spellbinders men den minsta och sedan stansade jag ut "60" i brun cardstock också. Dessa siffror ritade jag lite med vit penna på, och därefter lackade jag med 3D-lack. Det har jag även gjort på fjärilen jag stansat ut. Under fjärilen är det olika färger på ett slags band jag älskar att använda! På Panduro köpte jag peel-off märken med "inbjudan" och satte på.

Baksidan med info. om var festen är och allt är också utstansat med en spellbinder i något mindre storlek än mönsterpappret på framsidan. De är utstansade i ett guldigt metallic-papper och infon är printad i ett fint typsnitt.




Det var allt för mig denna gång, men återkommer nog i helgen med bidrag till tävlingen Svensk Scrapbooking har med småkort som tema. Jag vill nog gärna göra ett bidrag!

Ha det gott!

Popcorn

Ett litet höst kort


Hej!
Jag brukar inte göra så mycket kort men här kommer ett ; )


Pappren som jag använt är "Maja Design" och jag tror att serien heter Skogspromenad. Jag har sytt i kanterna med olika färger på tråden. Chalkat alla kanter med Versa Color "171 Pinecone", skrapat på det understa lagret. Använt grovt mullberry papper och naturligtvis lite infärgad gasbinda! Stämpeln är embossad och motivet har jag målat lite med Distress Stain och guldmist.
Blomman och bladen har fått en tutch av Glimmer Glaze.

Nu är det inte långt kvar till mässan!!!

Kramar
Tjocka Tanten

torsdag 22 september 2011

Utmaning!

Utmaningen är antagen Tjocka Tanten; kul - jag som bäst håller på att kolla igenom mina grejer inför mässan nästa helg. Det ska bli så kul!



Passar även på att gratulera till DT-uppdraget; såå kul! Ljuva Änglar är en supermysig affär med den bästa servicen; där kan man hitta jättemycket kul att handla.

Har tyvärr inget att visa av vad jag skapat, men ikväll är jag klar med 40 stycken inbjudningskort till min kära bror och hans fru som båda fyller och har fyllt 30 år och ska ha fest om en dryg månad. Kul! Så ikväll fotar jag dessa och lägger ut...!

Må gott!

Popcorn

Gäst Ängel hos Ljuva Änglar i Karlstad ;)



Hej ;)
Jag är jätteglad över att få säga att jag under Oktober kommer att vara Gäst Ängel hos Eva på 


Allt material jag använt finns att köpa på Ljuva Änglar och Eva kan också svara på frågor om ni har möjlighet att komma till butiken. I Butiken finns också sakerna att titta på ; ) Gå gärna in på webben och när ni ändå är inne ta en titt på Ljuva Änglars Blogg för att få mycket mer inspiration!

Jag har gjort ett Halloweentema som jag kommer att presentera lite då och då under de kommande veckorna ; ) Alla sakerna är skapade från samma ursprungs material är tanken är att allt ska matcha.

Jag börjar med att visa mina
Godisskålar.




Jag har börjat med att spraya en zinkkruka med mattsvart färg och lät den torka.




Jag klippte sedan ut ”Häxan” ur Graphic 45 “Halloween in Wonderland Collection” och färgade den med akvarellpennor. Jag satte lite Crackle accent på några delar för att piffa till lite. Dessutom satte jag på lite Stickles, ”Platinum” – Så klart ;)
Jag använde mig av Spellbinders Nestabilities ”Classic Ovales Scalloped Small” och stansade ut en oval som jag chalkade med Versa Color ”171 Pinecone”. Jag tog Distress Stain ”Vintage Photo” och ”Antique linen” och gjorde ”stänk” genom att vända flaskan upp och ner och knacka lite på flaskan i botten. (Det är SÅ kul och blir så fint. Allt jag gör nu har stänk, fniss). Därefter fäste jag min häxa på ovalen. På baksidan av ovalen fäste jag lite band och gasbinda som fick sticka fram.

Sedan var det bara att sätta ihop allt. Jag började med att fästa gasbinda på krukan med dubbelhäftade tejp och sedan fäste jag ett band ovanpå gasbindan. Fäste min bild och efter detta mina infärgade blommor. Jag avlutade med lite mer Stickles.

 


Hur färgar jag in gasbindor och blommor?
Jag fuktar en svamp och trycker denna i padsen. Sedan droppar jag lite vatten på svampen och trycker ut allt över gasbindan. Sedan rullar jag gasbindan som en liten köttbulle i handen för att få färg överallt. Det behöver inte bli jämt fördelat. Om du tillsätter mer vatten blir färgen ljusare. Jag tycker att det blir fint att blanda två olika färger för att få mer liv i det hela. TIPS; Ha handskar på dig.

Jag färgar in blommor på samma sätt som ovan. Det är bra att göra det samtidigt som gasbindan eller om du vill färga in något annat så som tex. spets, så att du får samma nyans på allt. (Alla blommor som jag använt till Halloween sakerna har varit vita från början).

TIPS; Det är klister i blommorna och när de torkar kan de fastna i underlaget. Lägg dem på en tallrik eller på ett bakplåtspapper. Du kan torka dem fortare om du sätter in dem i ugnen på låg värme en stund.


Hoppas att du fått inspiration ;)

Ha en Härlig Höstdag i Solen!

Kramar
Tjocka Tanten




onsdag 21 september 2011

En LO med lite "häng"...


Hej på Dig!

Här kommer en liten LO i typisk "Tjocka Tanten stil".
Jag älskar dörren på kortet, färgen, det slitna etc Dessutom Älskar jag W som sitter och hänger på trappan ;)


Att blanda olika blommor från olika märken är kul. Den stora blomman i mitten har jag gjort själv. Jag tycker också om att "gömma" lite att titta på. Man ska kunna titta på LO flera gånger och se nytt.


Här är en närbild på mer "blandning". Sametsband, olika grova spetsar.


Jag har åter igen använt gasbinda som infärgats med distresser. Det gulliga hjärtat är inhandlat hos Eva på "Ljuva Änglar" i Karlstad. Till dig Eva, jag hade fel ;) Jag hade inte tagit gasbinda runt hjärtat men det skulle varit snyggt tror jag. Texten är piffad me Crackle accents och chalks.


Här har jag använt Distress Stain "Antique linen" och "Vintage photo"och färgat in kanterna. Om du tar DS ovanpå vanlig chalk gjort av tex. Versa Color så blir intrycket betydligt mjukare då produkterna blandas - får återkomma till detta...

I morgon kommer lite Halloweén kul ;) Ha en skön pysselkväll!

OBS/ Glöm inte att delta i OktoberUtmaningen - än finns det tid!/

Kramar
Tjocka Tanten


tisdag 20 september 2011

Inspirerad av Victoria Grundtman, Karlstad


Hej!

Jag blev så sugen att göra något tokigt som inte var "Tjocka Tanten" och när Victoria visade upp sin fina bild som hon gjort för några veckor sedan blev jag inspirerad.


Denna stil heter något speciellt men jag kan inte komma på vad - tala gärna om det ;) Nu vågade jag inte ta ut kanterna så väldigt mycket men för mig var det stort ;) Jag målade friskt och stämplade med bubbelplast. Klippte i bilder och kort och skrev mitt för stunden "favo citat". Visst är det sant?

Det är långt ifrån det "bästa" jag gjort men så KUL. Jag UTMANAR Popcorn och Suss att inom två veckor komma med något tokigt/färgglatt! Hänger du på ? Skriv då en kommentar och om du har en blogg eller liknande så ska jag gå in och kika!

Kramar
 Tjocka Tanten

måndag 19 september 2011

Minialbum med genomskinligt omslag.


Hej på Dig;)

Här har jag gjort ett litet minialbum som inspiration till SvenskScrappbooking forum. Pappren som använts är "Maja Design"


Blommorna har jag gjort själv och klockan kommer från ett halsband som köpts på rea hos KappAhl ;)


Tagsen kommer från Tim Holts Die, likaså är tejpen från Tim.


Bladen i albumet, 8st, är uttagna med hjälp av Spellbinders "Labels Eight" och "Labels Seventeen". De är skrapade i kanterna, chalkade med Versa Color "171 Pinecone" och också med Distress Stain "Antique linen" och Vintage Photo". Spetsen kommer från mina egna gömmor;)

Ha det så Gott!

Kramar
Tjocka Tanten

söndag 18 september 2011

Till bröllop - Ask med fast kort i locket.


Hej igen!

Här kommer tips på present vid tex Bröllop.
Jag har gjort en ask och sedan ett kort som jag fäst fast i locket på asken.
Botten i asken är också klädd med ett brudpar och det finns också lite mullberry-papper i botten med några pärlor på. Här valde gästen att lägga resepresentkort till brudparet.


Brudparet kommer från datorns "ClippArt". Jag har klippt till en mindre bit papper som jag kört genom kopiatorn. Efter detta har jag använt Spellbindersen. Om det är svårt att se vart bilden hamnar kan du vända på dina plattor i Cuttlebuggen så ser du bra och förstör inte mer plattor än vanligt ;)



Hoppas vi ses snart igen!

Kramar
Tjocka Tanten


lördag 17 september 2011

LO med drömmar ;)


Hej igen.
Nu har vi en rolig vecka framför oss. Jag ska försöka att variera mig och mina inlägg så att du blir sugen på att kika in varje dag, fniss... Lämna gärna kommentarer så att jag/vi kan bli bättre ;)

Här har jag gått lös på ALLT! Chalk, distresser, bubbelplast, blommor, metall, pärlor, bling, gnuggisar etc
Så kul det är ;)


Jag började med att skära ut en cirkel och färga in pappret ( ridderholmdesign.dk " Turquoise Hill´s") så att det blev som jag ville ha det. Jag chalkade med Versa Color "171 Pinecone" och också med Distress Stain "Antique linen".

Efter detta fäste jag spets på baksidan av cirkeln med hjälp av dubbelhäftande tejp. Älskar tejp!

Jag använde Spellbinders "Labels Eight" och tog ut ur en bit papper med mycket liten text. Denna bit färgade jag också in med chalk och distress. Efter detta fäste jag ihop grunden. Sydde på cirkeln och började att "blinga".


Här har jag stämplat med "bubbelplast" och du ser de olika fläckarna som gjorts med distressen. Här ser man också "spänningen" mellan olika material så som spets, grovt hampa band och tunna, skira band.

Hoppas att Du får ideér;)

Kramar Tjocka Tanten

torsdag 15 september 2011

Pyssel med grannen

Idag har jag haft en liten pysseldag med bästa & mest underbara grannen som var hemma med sjukt barn. Jag gjorde inte helt klart, så jag har tyvärr inget att visa från dagen. Så i stället visar jag en LO jag fått av Tjocka Tanten; på finaste Sofia och mig. Jättefin LO tycker jag!

tisdag 13 september 2011

OktoberUtmaning i Höstens färger



Scraplagret har lagt ut ovanstående härliga bild på höstens färger och man blir ju bara så sugen ;)

Så jag tänkte utmana Dig. Skapa en LO och/eller ett Kort efter skissen nedan och med inspiration från några av färgerna från ovan. Maila ditt bidrag till "Tjocka Tanten" senast 15/10 kl.24.00.


Efter röstning av Popcorn, Suss och mig kommer vinnande bidrag att visas i bloggen ;) Vinnaren kommer också att erhålla ett litet hemligt pris.

Hoppas på Ditt bidrag!

Kramar
Tjocka Tanten

En LO till Crysa


Hej igen ;)

När vi var på semester i Rethymnon, Kreta så hände det som man kan kalla för ”ödet”. Vårt hotell låg mittemot en scrapbooking affär!!! Den enda i Kreta! Hur stora är oddsen?
Jag var inne i affären många gånger och fick stilla min skaparlusta genom att prata med Chrysa som ägde affären. Och ja, jag handlade en del också ;)

Denna LO är till henne och i hennes färger. Den gröna och den rosa färgen är varandras motsatser och det var därför hon valde färgerna till sin lilla affär. (Motsatsfärger kan du kolla på datorn. Skriv i en färg och markera sedan denna. Den färg som kommer fram när du markerar är motsatsfärg till den du skrev in från början).


Blommorna har jag gjort av tyg som jag köpte hos Chrysa. Jag har klippt till cirklar på frihand och bränt kanterna. Sedan har jag blandat dessa med lager av gasbinda som också klippts till cirklar. Slutligen har jag satt en knapp i mitten. Jag limmade allt med limpistol.

Jag valde att lätta upp färgerna och pappren med att sy i kanterna. Den gröna cirkeln dekorerade jag med samma tyg som jag använde till blommorna. Jag klipptetill en lång remsa som jag veckade och fäste på cirkelns baksida med hjälp av dubbelhäftade tejp.

Jag klippte till vimplar av band som jag sedan sydde en kanal i och träde igenom ett hampasnöre. Slutligen fäste jag lite bling på vimplarna för att ta upp den cerisa färgen som finns på korten.

I nedre hörnet fäste jag en tag där jag berättar historien om hur jag och Chrysa träffades.

Här är en annan version av blomma. Jag har en pärla och glasskross i mitten.

Hoppas att ni fått lite inspiration. Blommorna är lätta att göra och blir dekorativa. Komentera gärna inlägg om ni finner inspiration ;)

Kramar
Tjocka Tanten


måndag 12 september 2011

En mysig blogg att titta in till samt en trevlig jul Candy ;)


Hej på er ;)

Här kommer en trevlig jul Candy;

Ha det så gott!

Kramar Tjocka Tanten